loodgieter eindhoven
schone toiletpot na reparatie in de plaats Eindhoven

Drie gemakkelijke stappen om uw WC te ontstoppen

De toilet stroomt niet goed door en het water komt langzaam omhoog. Toilet verstopt. Een ontzettend irritante en walgelijke verstopping wat gauw opgelost moet worden. In dit artikel zal ik proberen u handvaten te geven hoe u zelf de toilet kunt ontstoppen. Indien deze handvaten niet helpen dan kunt u altijd een van onze mensen bellen. Veelal is een verstopt WC in een half uur opgelost.

Is het niet gelukt uw wc te ontstoppen? Geen paniek. Loodgieter Eindhoven staat dag en nacht voor u klaar.

Voordat u begint met ontstoppen

Ontstop met schoonmaak handschoenen

Vaak raken toiletten verstopt doordat er objecten in de wc terecht komen die daar niet behoren, bijvoorbeeld tampons, vochtige doekjes. Probeer met dikke handschoenen in de wc te voelen en objecten eruit te halen die daar niet thuishoren.

Gebruik een ontstopper

Pak de ontstopper en zet deze voorzichtig in de wc. Zorg dat hij volledig afsluit. Maak een op- en neergaande beweging in de wc. De ontstopper beweegt het water heen en weer, waarbij de opstopping los komt. Trek hard aan de ontstopper om een sterk vaccuum effect te creëren. Probeer de opstopping altijd naar u toe te trekken ipv deze in de afvoer te duwen.

Zuiveringszout en azijn

Voordat u baking soda en natuurazijn in de wc doet zorg ervoor dat de wc zo leeg mogelijk is voor het beste effect. Zorg ervoor dat u het juiste baking soda gebruikt met het bestandsdeel natriumbicarbonaat. Giet een flinke dosis baking soda in de wc, gooi daarna langzaam een 1,5 liter fles natuurazijn leeg in de wc. De reactie zorgt er voor dat het gaat bruisen en schuimen. Laat dit alles 10 tot 15 minuten in de pot zitten. Giet daarna een flinke emmer warm in de wc. Zorg ervoor dat dit GEEN kokend heet water is, dit is enorm slecht voor de toilet pot en kan daardoor kapot gaan. Laat hierna een 12 uur lang weken en probeer de wc de volgende ochtend door te trekken.

Deze manier werkt door de verstopping langzaam los te weken. Dit werkt vanzelfsprekend niet met harde objecten zoals bijvoorbeeld kinderspeelgoed.

Hier boven vermelde handelingen werken niet en nu?

Dan zal de toilet pot losgeschroeft moeten worden. Wij raden het af dit zelf te doen om te vermijden dat de pot kapot gaat. Wij willen je aanraden om een van onze experts te bellen. De opstopping is dan meestal binnen 30 minuten opgelost zonder alle moeite en zorgen die hierbij komen kijken.
Uw installateurs zijn 24/7 bereikbaar. Evenals in het weekend en op nationale feestdagen. Bel: 040-4567890

Andere artikelen

Nu een monteur nodig?