loodgieter eindhoven
schone toiletpot na reparatie in de plaats Eindhoven

Drie gemakkelijke stappen om uw WC te ontstoppen

Het toilet stroomt niet goed door en het wc waterpijl stijgt langzaam. Verstopt toilet. Een enorm ergerlijk en vuil probleem dat vlug moet worden opgelost. In deze blog zal ik trachten u enkele methodes te geven hoe u eigenhandig uw WC kunt ontstoppen. Wanneer deze methodes geen uitkomst bieden, kunt u altijd een van onze experts bellen. Een toiletverstopping is veelal in een half uur opgelost.

Hardnekkige verstopping in de wc? Contacteer loodgieter Eindhoven - meestal binnen 1 uur de verstopping opgelost.

Voordat u begint met ontstoppen

Opstopping verwijderen met schoonmaak handschoenen

Vaak raken toiletten verstopt doordat er objecten in de wc terecht komen die daar niet behoren, bijvoorbeeld tampons, vochtige doekjes. Probeer met dikke handschoenen in de wc te voelen en objecten eruit te halen die daar niet thuishoren.

Gebruik een ontstopper

Pak de ontstopper en plaats deze voorzichtig in de wc. Zorg er daarbij voor dat hij volledig afsluit. Maak een op- en neergaande beweging in de wc. De ontstopper beweegt het water heen en weer, waarbij de opstopping los komt. Trek hard aan de plopper om een sterk vaccuum effect te creëren. Probeer de verstopping altijd naar u toe te halen ipv deze in de afvoer te duwen.

Zuiveringszout en natuurazijn

Voordat u baking soda en natuurazijn in de wc doet zorg ervoor dat de wc zo leeg mogelijk is voor het beste effect. Zorg ervoor dat u het juiste baking soda gebruikt met het bestandsdeel natriumbicarbonaat. Werp een flinke hoeveelheid baking soda in de wc, gooi daarna langzaam een 1,5 liter fles natuurazijn leeg in de wc. De reactie zorgt er voor dat het gaat bruisen en schuimen. Wacht nu 10 tot 15 minuten. Giet daarna een flinke emmer heet maar niet kokend in de wc. Zorg ervoor dat dit GEEN kokend heet water is, dit is enorm slecht voor de toilet pot en kan daardoor kapot gaan. Laat hierna een 12 uur lang weken en probeer de wc de volgende ochtend door te trekken.

Deze manier werkt door de verstopping langzaam los te weken. Dit werkt vanzelfsprekend niet met harde objecten zoals bijvoorbeeld kinderspeelgoed.

Alles hierboven helpt niet

In veel gevallen is het noodzakelijk om de pot los te schroeven. Het is af te raden om dit eigenhandig te doen om schade van de wcpot te voorkomen. Het is verstandig om een van onze specialisten te bellen. Een verstopping in de wc is vaak in slechts 30 minuten verholpen, zonder stress en/of zorgen.
Uw installateurs zijn 24/7 bereikbaar. Evenals in het weekend en op nationale feestdagen. Bel: 040-4567890

Andere artikelen

Nu een monteur nodig?