loodgieter eindhoven
verstopping verhelpen in Eindhoven

Afvoer in de keuken gangbaar maken - tips van de loodgieter

Een dichte gootsteen afvoer is een vervelende situatie. Wij als experts komen dit dagelijks tegen met de opmerking dat er alles aan gedaan is om de obstructie te herstellen. Is dat ook zo?

In dit item probeer ik u te bedienen en bestuderen wij of u er ook feitelijk alles aan gedaan hebt.
Geen succes behaald met uw keukenafvoer gangbaar te maken? Geen nood. Loodgieter Eindhoven staat 24/7 voor u klaar.

Wat heb je nodig

Vooraf controleren we of de riolering in de woning keurig werkt. Als dat klopt, is het waarschijnlijk een kleine obstructie in de keuken gootsteen.

Begin met de ontstopper. Als u thuis 0 ontstopper hebt, kun je er normaliter eentje vinden in de supermarkt of bouwmarkt.

Plaats de plopper op het afvoerputje in de keuken gootsteen. Wanneer de keukenafvoer vol is laat dan water onder de zuignap stromen. Houd vervolgens een lap of stuk plastic tegen de overloop aan. Dit is het kleine rooster in keukenafvoer. Beweeg daarna de plopper omhoog en naar beneden. Doe dit een paar keer. Lost dit het probleem niet op dan gaat het waarschijnlijk om een moeilijke verstopping.

Wat vervolgens te doen

In het keukenkastje onder de gootsteen vind u de sifon, ofwel een zwanenhals. Zet de schoonmaak emmer onder de zwanenhals en haal deze los. Als de sifon dicht zit komt de verstopping er uit lopen + de inhoud van de gootsteen. Maak de zwanenhals brandschoon en zet deze weer terug op zijn plek. Denk er om dat u het ringetje in de gootsteen sifon niet weggooit of wegspoelt. Dit ringetje zorgt er tevens voor dat de zwanenhals dicht is.

In veel gevallen is het probleemgeval na de hierboven vermelde handeling verholpen. Wanneer dit niet het geval is zult u een loodgieter moeten inzetten om verder onderzoek te doen waar de verstopping zit. Loodgieter Eindhoven zijn dag en nacht bereikbaar. Om kosten te besparen raad ik u aan om ons tijdens kantooruren te bellen op telnr.: 040-4567890

Van groot belang, wat moet u vooral niet doen

Gebruik weinig mogelijk chemicaliën. Dit is veelal enorm slecht voor uw riolering en natuurlijk het milieu. In sommige gevallen kan het gebruik van chemicaliën zelfs de obstructie verslechteren of zorgen voor lekkage in de afvoerleiding.

Hoe zal de loodgieter de afvoer gangbaar maken?

Doorgaans gebruiken we een machine waar een trekveer in zit met verschilende hulpstukken. Dit zorgt er tevens voor dat de leiding onbeschadigd blijft en dat de ijzeren veer de verstopping doorbreekt en kapot maakt. Doorgaans hopen vet- en voedselresten zich op in de leiding wat enorm hard wordt.

Hoe verstopping in de keukenafvoer voorkomen

Gebruik regelmatig zuiveringszout samen met heet water. Dit voorkomt dat vet gaat zich ophoopt in de afvoerleiding. Indien de leiding flink verstopt zit dan heeft zuiveringszout geen zin. de loodgieters zullen dan bij u langs moeten gaan op de verstopping te herstellen.
Kom je er zelf niet meer uit en helpen de de hierboven vermelde methodes niet. Neem contact op. Wij zijn 24/7 bereikbaar via telnr.: 040-4567890
Om extra kosten te vermeiden wil ik je aanraden om tijdens kantooruren een afspraak in te plannen. Dit is velen malen goedkoper dan in de avond uren in verband met toeslagen.

Overige artikelen

Vandaag een loodgieter nodig?