loodgieter eindhoven
badkamer douche kop

Doucheputje verstopt? Eenvoudig ontstoppen

Onze experts komen geregeld een slecht doorlopend doucheputje tegen. Dit is meestal een eenvoudige opstopping dat ook zelf op te lossen is. De hoofdoorzaak van deze opstopping is haar en lichamelijke vetten en oliën die zich ophopen in de riolering. Wat de verstopping moeilijk maakt is dat dikke haren eenvoudig vuiligheid aantrekt waardoor de afvoer snel dicht gaat zitten. Dit brengt bovendien een onaangename geurtje met zich mee wat steeds sterker en erger wordt.

Pijlsnel en kundig een doucheputje laten ontstoppen? Contacteer loodgieter Eindhoven

Hoe kun je zelf een doucheputje ontstoppen?

Open allereerst het rooster waar het douchewater heen loopt en maak dit netjes. Verwijder de haren en vuiligheid. Blijft het douchewater staan probeer dan eens met de ontstopper de leiding te ontstoppen. Niet gelukt? probeer dan een trekveer. Wees alert op het feit dat deze sterk genoeg is en niet afbreekt in de afvoer, omdat u dan een extra probleem er bij heeft gekregen. Indien u nog voortdurend 0 succes heeft probeer dan eens Baking Soda. Dit lost normaal gesproken aangekoekte resten op. Let op met het toepassen van ontstoppingsmiddelen. Dit is ongunstig voor uw afvoer en de natuur. Het kan ook loden leidingen en roetsvrij stalen afvoerputjes aantasten.

Hoe vermijd ik dat het doucheput dicht raakt?

Zorg er altijd voor dat bovenop de afvoer een zeef zit die viezigheid onderschept zodat dit niet in de afvoer terecht komt. Indien je een sifon hebt in de afvoerput, leeg dit dan periodiek zodat de haren niet in het rioleringssysteem komen. Heeft u PP, PE of PVC riolering dan kunt u gerust ontstoppingsmiddelen gebruiken. Gebruik pertinent persoonlijke bescherming zoals schoonmaak handschoenen en bril voor de bescherming. Adem tevens de damp die vrij komen NOOIT in.

Tenslotte zijn dikke haren en afscheiding de hoofd oorzaak. Gebruik dus zoveel mogelijk een douchemuts zodat er zo min mogelijk haren in de douche belanden.

Doucheputje dicht en wilt/lukt u het niet om dit zelf op te lossen. Neem dan contact op met een van onze monteurs. Onze loodgieters zijn dag en nacht dienstbaar op nummer: 040-4567890.

Overige artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Neem contact op