loodgieter eindhoven
badkamer douche kop

Doucheputje ontstoppen - tips van de expert

Onze loodgieters komen met enige regelmaat een dicht zittende doucheputje tegen. Veelal is het een eenvoudige verstopping dat u eigenhandig kunt verhelpen. De hoofdzakelijke aanleiding van deze obstructie is de opeenhoping van haar, vettigheid en afscheiding in de afvoerleidingen. Wat de opstopping hinderlijk maakt, is dat lange hoofdharen gemakkelijk vuil vasthouden, waardoor de afvoerbuis razendsnel verstopt raakt. Dit veroorzaakt een uitermate onaangename geur dat na verloop van tijd steeds sterker wordt.

Pijlsnel en kundig een doucheputje laten ontstoppen? Neem contact op met loodgieter Eindhoven

Hoe eigenhandig een putje in de douche ontstoppen?

Maak het rooster open waar het water zich verzamelt en maak het schoon.Verwijder haar en viezigheid. Blijft er water staan, probeer de afvoerleiding te ontstoppen met behulp van een ontstopper. Wanneer dit niet lukt, probeer een trekveer te gebruiken. Zorg ervoor dat het sterk genoeg is en niet breekt in de leiding, want dat zou verdere problemen veroorzaken. Ingeval de verstopping nog steeds niet weg is, probeer dan Baking Soda. Dit breekt de meeste vetresten af. Pas op voor het toepassen van ontstoppingsmiddelen. Het is schadelijk voor leidingen en het milieu. Het kan ook loden leidingen en roetvrije stalen doucheputjes aantasten..

Hoe vermijd ik dat het doucheput dicht raakt?

Zorg er voortdurend voor dat het doucheputje beschermd is om hoofdharen en andere lichaamsvetten op te vangen, zodat het niet in de riolering terecht kan komen. Wanneer u een zwanenhals in de afvoer heeft, leeg de zwanenhals dan geregeld zodat er geen haar in de riolering komt. Draag voor je veiligheid altijd persoonlijke beschermingsmiddelen zoals schoonmaak handschoenen of een bril.

Ten slotte zijn dikke haren en afscheiding de hoofd oorzaak. Gebruik dus zoveel mogelijk een douchemuts zodat er zo min mogelijk haren in de douche belanden.

Doucheputje dicht en wilt/lukt u het niet om dit eigenhandig op te lossen. Neem dan contact op met een van onze monteurs. Onze loodgieters zijn 24/7 dienstbaar op nummer: 040-4567890.

Overige artikelen

Op zoek naar een loodgieter? Neem contact op